
so kat sebelah ni la hasilnyerr....rasa aku tak tau lagi...sebab kan sekarang puasa.....lalala....
okay cara masak dia mula-mula tu bersihkan ketam nie...buang bahagian bontot dia tu...heeeee...
lepas tue blender semua bahan belender serta kunyit dan daun kunyit...dan masak seketika...petua nie kena ikut supaya cili masak dan tidak berbau seperti perit dihidung....okay...
lepas tue masukkn ketam dan serai dan santan.....biar dia sebati dan masak....dan siap untuk dihidang.....
bahan-bahan blender....
- bawang besar...
- halia...
- cili padi...
bahan-bahan lain...
- ketam
- kunyit
- daun halia
- garam gula
- perasa
- santan
- serai
jadi inilah resepi utama bukak puasa malam nie....so tak sabar nak buka puasa weih...hahahahaha....okay tadaa...aku nak g pasar ramadhan....beli kuih....
p/s: aku tangkap gambar buruk siot skarang...uwaaaaaaa
jannah
No comments:
Post a Comment